ESKALACIJA SUKOBA Najmanje dvije osobe poginule, a 18 povrijeđeno u Venecueli

Najmanje dvije osobe su poginule, a 18 je povrijeđeno u sukobima vojnika i lokalnog stanovništva na jugoistoku Venecuele nedaleko od granice sa Brazilom, javio je AP.

Prema riječima doktora iz obližnje bolnice, u pitanju su žitelji grada Santa Elena de Uajren.

Do sukoba je došlo kada je opozicija pokušala da sprovede plan o dopremanju humanitarne pomoći iz Brazila, čemu se protivi predsjednik Venecuele Nikolas Maduro.

Kolumbija poručila da će njene diplomate napustiti Venecuelu što prije

Foto: Miraflores press/EPA

Kolumbija je saopštila da će njene diplomate napustiti Venecuelu što prije, nakon što je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro prekinuo veze sa tom zemljom i najavio protjerivanje kolumbijskog diplomatskog osoblja.

– Iz bezbjednosnih razloga kolumbijske diplomate će krenuti u Kolumbiju što prije bude bilo moguće – rekao je ministar spoljnih poslova Karlos Holmes Truhiljo u Kukuti na granici sa Venecuelom.On je, takođe, upozorio Madurovu administraciju da će biti odgovorna za svaki eventualni čin agresije u narednim satima ili danima protiv kolumbijskih diplomata koji su trenutno u Venecueli, prenosi TASS.

Maduro je odluku o prekidu diplomatskih odnosa sa Kolumbijom donio nakon što je ta zemlja pomogla nastojanja opozicije da dopreme humanitarnu pomoć u Venecuelu.

Kolumbijskim diplomatama dao je rok od 24 časova da napuste Venecuelu.

Exit mobile version